2017. november 17., péntek
Termékeink
REGENERATION Program
HUNZA  ORIGIN
HIMALAYAN ORIGIN
OKINAWAN ORIGIN
AUSTRALIAN ORIGIN
SYSTEM BIOLOGIE
Beddy Bear
KÖNYVEK
AKCIÓS termékek
Többet olcsóbban






REG Program - Homoktövis C-500, 120 kapszula (H)

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) termését tibeti gyógyítók már több mint ezer éve alkalmazzák. A REG Program - Homoktövis C-500 kapszula a Magyarországon méltán ismert homoktövis és C-vitamin (aszkorbinsav) tökéletes kombinációja.

A homoktövis hazánkban is honos, felhasználása igen sokrétű: dzsem, bor, ivólé és olajtermék is készül belőle. Természetesen magas a C-vitamin tartalma, amely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese. Ezen kívül tartalmaz még A-, B-, E- és K-vitaminokat is.

Az emberi szervezet nem képes a C-vitamin termelésére, ezért kiemelten fontos a bevitele. Ez a vitamin valószínűleg napjaink legtöbbek által használt vitaminja. Magyar vonatkozása, hogy Szent-Györgyi Albert 1937-ben a C-vitamin hatásainak tanulmányozásáért Nobel-díjat kapott.
A C-vitamin közismert hatása, hogy segíti az immunrendszer megfelelő működését, pozitív hatásait oldalakon keresztül lehetne sorolni, de csak párat kiemelve a teljesség igénye nélkül: hozzájárul a kollagén képződéshez és ezáltal: a normál csontozat fenntartásához; a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához; a bőr normál állapotának megőrzéséhez;
a fogak normál állapotának fenntartásához; a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

A sejtek mitokondriumaiban az ATP termelődés során, természetes módon keletkeznek szabadgyökök
a szervezetben, például peroxid- és szuperoxid gyökök. Ezeket a szervezetünk a saját antioxidánsaival hatástalanítja. Azonban bizonyos helyzetekben (például stressz, betegség) a szabad gyökök száma megnő,
és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. A C-vitamin antioxidáns hatású, a szervezetben keletkező káros szabadgyököket megköti, megakadályozva a sejtek oxidációját és károsodását.

Összetevők: aszkorbinsav, kapszula anyaga: HPMC (hidroxipropil-metil-cellulóz), homoktövis porkeverék (homoktövis por, maltodextrin), emulgeálószer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyag (magnézium-sztearát).

Ajánlott napi adag: 1 kapszula naponta, étkezés után. A kapszulát folyadékkal vegyük be.

Kiszerelés: A termék 120 napi adagot tartalmaz.

Hatóanyagok a napi adagban (1 kapszula):

Hatóanyag Mennyiség NRV*
C-vitamin 500 mg 625 %
Homoktövis 17 mg -**

*NRV: felnőttekre vonatkozó napi referencia érték
**: nincs NRV érték meghatározva

További információk a termékről:

Nettó tömeg: 95,46 g / 120 kapszula
Származási hely: EU

 

  beteszem a kosárba
Ár: 4 490 Ft