2017. november 19., vasárnap
Termékeink
REGENERATION Program
HUNZA ORIGIN
HIMALAYAN ORIGIN
OKINAWAN ORIGIN
AUSTRALIAN ORIGIN
SYSTEM BIOLOGIE
Beddy Bear
KÖNYVEK
AKCIÓS termékek
Többet olcsóbban
HIMALAYAN - étkezési kristálysó - apró szemcsés, rózsaszín 1 kg (GB,H,D)

A Himalája kristálysó eredete
A Himalája hegységből származó kristálysó eredete geológiai kutatások alapján több, mint 250 millió évvel ezelőttre tehető. A térségben bányászott só jellegzetes rózsaszíne és szemet gyönyörködtető kristályszerkezete miatt nagy népszerűségre tett szert fogyasztói körében. Ugyanakkor elmondató, hogy a világ egyik legjobb minőségű és legtisztább halit sója.

Hogyan is készül az apró szemcsés, rózsaszín étkezési só?
A kristálysót Pakisztán északi területén, a Himalája hegyvonulat lábánál elhelyezkedő tárnákból kézzel bányásszák. A sótömböket kíméletes módon, robbantás nélkül hozzák a bányákból a felszínre, mely tulajdonképpen már egy fogyasztható állapotban lévő természetes élelmiszer. A 3000 méter feletti bányákból felhozott kristályokat alapos gondossággal válogatják ki. Ezután a szelektált alapanyagot vizes tisztítási műveletet követően különböző méretekre felaprítják és formálják. Így készülnek például a sokak számára érdekes sótéglák és sólámpák is. Utolsó lépésként pedig napon kiszárítják.

A himalája só különlegessége
Az előző pontban bemutatott folyamat egyben azt is érzékelteti, hogy a só feldolgozásához nem szükséges semmiféle vegyi kezelés. Ezáltal mindenfajta finomítási eljárás és adalékanyag hozzáadása nélkül sóként fogyasztható.
Ráadásul nem is akármilyen sóként, hiszen kutatások kimutatták, hogy a Himalája kristálysó közel 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, valamint a tényleges NaCl tartalma magasabb, mint 95%.

Felhasználási javaslat
Helyettesítse hagyományos konyhasóját a Himalája kristálysóval! Használhatja főzéshez vagy sütésekhez egyaránt. Akár Példaként bemutatunk egy egyedülálló és bárki által könnyen elkészíthető receptet, amihez felhasználhatja himalája kristálysó termékünket!
Tegye sóőrlőbe ételei megízesítéséhez!
Alkalmazhatja sóoldatok készítéséhez is, amit felhasználhat inhaláláshoz vagy ivókúrához egyaránt.

Recept tipp:
Himalája sós karamell
Hozzávalók:

 • 3/4 csésze habtejszín
 • 3/4 csésze sűrített tej
 • 1 teáskanál vanília kivonat
 • ízlés szerinti HIMALAYAN - Himalája étkezési só - finom szemcsés, rózsaszín
 • 1 csésze méz
 • 2 csésze barnacukor
 • kb. 8 evőkanál vaj - szobahőmérsékletű és feldarabolt legyen
 • ízlés szerinti apró szemcsés, rózsaszín Himalayan - Himalája étkezési só
 • Elkészítés folyamata:
  1. Béleljen ki egy kb. 20x25 cm-es tepsit alufóliával, majd kenje meg annak felületét vékonyan olvasztott vajjal!
  2. Keverjük össze egy serpenyőben a habtejszínt a sűrített tejjel! Majd adjuk hozzá a vanília kivonatot és a Himalája kristálysó! Melegítsük fel a tűzhelyen egészen addig, amíg el nem kezd forrni! Ezután vegyük le a tűzhelyről a serpenyőt és fedjük le a hő megőrzése érdekében!
  3. Egy másik serpenyőben alacsony fokozaton melegítsük fel együtt a mézet a cukorral! Mikor kezd forrni, helyezzünk egy hőmérőt a folyadékba! Azonban a hőmérő ne érjen le teljesen a serpenyő aljára, mert ekkor téves értékeket mutathat! Folyamatos kevergetés mellett egészen addig forralja a szirupot, amíg el nem éri a 155 °C-os hőmérsékletet! Fontos, hogy a szirupot rendszeresen kevergessük, mivel a méz felhabosodhat!
  4. A hevítés után vegyük le a tűzhelyről a szirupot, majd óvatosan kicsit magasabbról öntsük hozzá a tejszínes-sűrített tejes keveréket! Legyünk óvatosak, mivel a forrásban lévő szirup ránk csöppenhet a keveréskor! Ezután kevergessük, amíg sima és selymes állagot nem vesz fel egymással a két folyadék!
  5. Ismét helyezzük vissza a tűzhelyre alacsony fokozaton és hevítsük 127 °C-os hőmérsékletig!
  6. Távolítsuk el a tűzhelyről és adjunk hozzá a vajat, majd kevergessük a szirupot! Ekkor már beleönthetjük az alufóliával kibélelt serpenyőbe!
  7. Ezután hagyjuk állni körülbelül fél órát, majd sózzuk meg a tetejét egy csipetnyi Himalája kristálysóval! Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni és kb. 2 óra pihentetés után szeleteljük fel egy forró késsel! Fogyassza egészséggel!

  Származási hely: Pakisztán
  Nettó tömeg: 1 kg

   

    beteszem a kosárba
  Ár: 790 Ft