2017. november 19., vasárnap
Termékeink
REGENERATION Program
HUNZA  ORIGIN
HIMALAYAN ORIGIN
OKINAWAN ORIGIN
AUSTRALIAN ORIGIN
SYSTEM BIOLOGIE
Beddy Bear
KÖNYVEK
AKCIÓS termékek
Többet olcsóbban
HIMALAYAN Fürdősó - pink, darabos, 2 kg (GB,H,D)

A Himalája hegységből származó kristálysó eredete geológiai kutatások alapján több mint 250 millió évvel ezelőttre tehető. A hegység lábánál fekvő Punjab tartományban bányásszák. A térségben bányászott só jellegzetes színe és szemet gyönyörködtető kristályszerkezete miatt nagy népszerűségre tett szert fogyasztói körében. Rózsaszín árnyalatát a benne megtalálható vas-oxidnak köszönheti.

Ez a fajta só sok évig luxuscikknek számított. Régen olyan értékes volt, mint az arany; 1:1 arányban kereskedtek vele. Mára inkább a belső értékeinek köszönheti alkalmazását, nem pedig a külső szépségének.
A sótömböket kíméletes módon, robbantás nélkül hozzák a bányákból a felszínre, a 3000 méter feletti bányákból felhozott kristályokat alapos gondossággal válogatják ki. Ezután a szelektált alapanyagot vizes tisztítási műveletet követően különböző méretekre felaprítják és formálják. Így készülnek például a sokak számára érdekes sótéglák és sólámpák is. Utolsó lépésként pedig napon kiszárítják.

A himalája só különlegessége
A só feldolgozásához nem szükséges semmiféle vegyi kezelés. Ezáltal mindenfajta finomítási eljárás és adalékanyag hozzáadása nélkül felhasználható.
Kutatások kimutatták, hogy a Himalája kristálysó közel 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, valamint a tényleges NaCl tartalma magasabb, mint 95%.

Felhasználási javaslat:

1. Fürdéshez:
Egy csészényi (kb. 170-200 g) darabos Himalája fürdősót öntsön egy 5 literes edénybe! Majd forrásban lévő vízzel töltse fel az edényt, ezután hagyja feloldódni legalább 30 percen át! Tetszés szerint 10-15 csepp illóolajat is hozzáadhat! Majd öntse a forró vízzel feltöltött fürdőkádba!

2. Arctisztításhoz:
2-3 darab (kb 10-12 g) Himalája fürdősó kavicsot oldjon fel 4 dl tiszta, meleg vízben! Először egy vatta segítségével vigyük fel az arcra. Majd mossuk meg homlokunkat, arcunkat és orrunkat a maradék oldat segítségével! Ügyeljünk arra, hogy szemünkbe ne kerüljön!

Nettó tömeg: 2000 g
Származási hely: Pakisztán

 

  beteszem a kosárba
Ár: 1 390 Ft